Ce beneficii ai dacă instalezi o baterie cu termostat?

411
Ce beneficii ai dacă instalezi o baterie cu termostat?

Într-o lume în care putem personaliza aproape totul, pentru a se potrivi perfect nevoilor noastre, este absolut firesc ca una dintre cele mai intime activități – baia sau dușul zilnice – să se poată personaliza 100%.

O baterie cu termostat te ajută să reglezi temperatura și debitul apei atât pentru dușul de astăzi, cât și pentru viitor, creînd și menținând o experiență unică, ideală. Tot ce ai de făcut este să cauți bateria termostatată preferată, să o setezi și apoi să uiți de problema temperaturii apei.

Cum funcționează o baterie termostatată

Bateria termostatata este o baterie amestecătoare cu 2 schimbătoare:

  • unul stabilește debitul apei și închide-deschide bateria. Debitul stabilit determina cât de mare va fi factura ta de apă pentru luna respectivă.
  • celălalt schimbător stabilește temperatura apei și include termostatul. Cele mai multe baterii au presetate 2-3 trepte de temperatura, iar tu poți folosi în permanentă și în siguranță doar una dintre acestea.

Bateriile termostatate vin cu 3 beneficii principale:


1. Siguranță

Principalul beneficiu pe care îl vei avea atunci când optezi pentru baterie duș termostatată este acela al temperaturii constante. Practic, o asemenea baterie te lasă să faci duș la temperatura pe care tu o setezi și care se menține neschimbată indiferent de modificările care ar putea apărea datorită factorilor externi. 3

Trăiești într-o casă aglomerată, cu mulți consumatori? Ei bine, bateria termostatata te ajută să eviți momentele de apă rece că gheața sau insuportabil de fierbinte care apar atunci când altcineva închide sau deschide un robinet în altă parte în casă.

În special pentru copii sau pentru persoanele în vârstă, aceste momente pot fi destul de dureroase.

Dacă instelezi baterii sanitare cu termostat, această grijă dispare.

2. Comoditate

Odată setată bateria pentru nevoile tale de temperatură a apei, ea își va face treaba la fel de bine de fiecare dată. Împărți dușul sau cada cu alți membri ai familiei? Chiar și așa, tot ce vei avea de făcut la intrarea în duș va fi să verifici temperatura și să o ajustezi cum dorești. Pe tot parcursul dușului tău aceasta va rămâne constantă.

3. Economii

Termostatul bateriei reacționează foarte rapid la schimbările de temperatură ale apei livrate din centrală sau boiler și ajustează debitul fiecărui tip de apă pentru o a livra la temperatura dorită de utilizator.

Pentru că debitul de apă este ajustat automat, consumurile de apă caldă și rece sunt ținute dub control și ajustate în funcție de cerințele termostatului.  

Cum alegi o baterie termostatată

Din punct de vedere al instalării, o baterie termostatata nu pune probleme deosebite: trebuie să o conectezi, ca pe oricare altă baterie, la țeavă de apă rece și apă caldă din casă.

Atenție! Dacă presiunea apei este scăzută în casă în general, acest aspect se va reflecta și asupra presiunii apei care circulă prin bateria cu termostat. De asemenea, dacă locuiești într-o zonă cu apă dură, folosește un filtru de apă potrivit – acest lucru va prelungi viață bateriei tale!

Estetic, bateriile cu termostat pot fi chiar mai potrivite pentru cei cu gusturi minimaliste, decât o baterie clasică, deoarece cele 2 schimbătoare sunt poziționate în prelungirea corpului principal al bateriei. Așadar, principalele criterii pentru alegerea unei baterii termostatate rămân: treptele presetate de temperatură și estetica bateriei.