Celine Dion dezvăluie lupta sa cu sindromul persoanei rigide: „Mi-am rupt coastele din cauza spasmelorîntrucât”

18

CELINE DION SE CONFRUNTĂ CU O BOALĂ RARĂ ȘI DUREROASĂ

Cântăreața de 56 de ani a vorbit deschis despre sindromul persoanei rigide, o afecțiune neurologică rară cu care a fost diagnosticată. Dion a mărturisit că a suferit spasme musculare atât de puternice, încât și-a rupt coastele.

În timpul unui interviu pentru NBC News, Celine Dion a dezvăluit că la început a păstrat tăcerea despre boala ei, deoarece încă încerca să înțeleagă ce se întâmplă. „Ce voiai să spun? Am… ce?”, a reacționat artista. „Nu știam ce se întâmplă”.

Primele simptome ale sindromului persoanei rigide au apărut în timpul turneului mondial „Taking Chances” din 2008. Abia în decembrie 2022, Celine Dion a anunțat într-un videoclip pe Instagram că își amână o serie de spectacole din cauza afecțiunii cu care a fost diagnosticată.

Celine Dion a explicat că a trebuit să-și ascundă boala pentru a-și crește copiii și a continua activitatea profesională. „A trebuit să mă ascund. A trebuit să încerc să fiu o eroină”, a spus ea. Totuși, artista a simțit că a ajuns un moment în care nu mai poate continua să mintă.

„Să-i mint pe oamenii care m-au adus unde sunt astăzi nu mai puteam să o fac”, a mărturisit Celine Dion. Boala i-a provocat suferințe severe, inclusiv coaste rupte din cauza spasmelor musculare puternice.

În curând, pe 25 iunie, va fi difuzat pe Prime Video un documentar de lungmetraj despre boala ei, intitulat „I Am: Celine Dion”, regizat de Irene Taylor.

Foto: Hepta