Difuzor uleiuri esențiale – Beneficii pentru sănătate

269
Difuzor uleiuri esențiale – Beneficii pentru sănătate

Uleiul esențial poate fi utilizat într-o varietate de moduri. Ar trebui să adaugi câteva picături într-un difuzor de uleiuri esențiale. Dispozitivele speciale destinate aromoterapiei se numesc difuzoare. Un difuzor de ulei esențial pentru aromaterapie este un umidificator care descompune atomii de apă și substanțe dizolvate fie prin pulverizarea lor în aer, prin transformarea apei în abur (în funcție de tehnologie). Este extrem de eficient și de silențios. Dispozitivul de aromoterapie funcționează pe principiul evaporării. Recipientul conține apă cu ulei esențial, și funcționează pe principiul încălzirii. De asemenea, un difuzor de aromaterapie poate avea și o funcție decorativă.

Difuzor uleiuri esențiale – O modalitate de a te simți mai bine

Aromaterapia este o modalitate de a te simți mai bine, de a reîmprospăta interiorul apartamentului și de a profita de proprietățile curative ale substanțelor naturale esențiale. Recomandabil este să testezi diferite parfumuri și să afli ce beneficii sunt asociate cu aceasta. Aromaterapia cu uleiuri se bazează pe utilizarea proprietăților acestor uleiuri. Acestea sunt utilizate sub diferite forme, ca vaporizare în difuzoare speciale. Aromaterapia poate fi utilizată și în baie, adăugând câteva picături la apa fierbinte din cadă. Aceasta este una dintre cele mai plăcute forme, deoarece afectează toate simțurile, iar substanțele sunt absorbite nu numai prin căile respiratorii, ci și prin piele. Aromaterapia cu uleiuri esențiale este o modalitate ideală de relaxare și calmare a nervilor, precum și de relaxare a mușchilor tensionați. Uleiul adăugat în difuzorul special este absorbit atât de sinusuri, cât și de piele și oferă o experiență unică de aromaterapie.

Difuzor aromaterapie cu uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt obținute din diferite părți ale plantelor: flori, frunze, scoarță de copac, tulpini, semințe etc., și în funcție de plantă, proprietățile pot fi diferite. În plus, este importantă și metoda de obținere a uleiului, care afectează și proprietățile și concentrația substanței.

De exemplu, uleiul de eucalipt este utilizat în principal în infecțiile respiratorii pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei, curgerii nasului și a tusei. Uleiul esenţial de eucalypt poate fi utilizat în difuzorul aromaterapie pentru lărgirea căilor respiratorii și ajută nasul înfundat, având și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Uleiul de lămâie pentru aromoterapie este folosit ca unul dintre ingredientele pentru împrospătarea aerului. De asemenea, are un efect relaxant, îmbunătățește concentrarea și are proprietăți ușor dezinfectante.

Uleiul esențial de trandafirpentru aromoterapie este utilizat pentru stabilizarea sistemului nervos, ajută la calmarea nervilor și la scăderea stresului, ajută la combaterea insomniei, are efect antidepresiv și crește libidoul.

Uleiul popular de lavandă este folosit, printre altele, pentru combaterea stresului, deoarece are un efect relaxant și te ajută să te relaxezi. Uleiul esenţial pentru aromoterapie poate fi folosit pentru a reduce anxietatea și depresia, precum și pentru a îndepărta  insectele. În acest scop, poți utiliza cu încredere un difuzoare aromaterapie.

Există mult mai multe astfel de uleiuri esențiale și, combinându-le, poți obține nu numai amestecuri minunate de arome, ci și amestecuri eficiente care susțin tratamentul stărilor emoționale și de sănătate. Un exemplu de astfel de amestec este  o combinație de uleiuri esențiale de  cuișoare, lămâie, eucalipt, rozmarin și scorțișoară.