Efectuarea manichiurii semipermanente la domiciliu: Pași pe care trebuie să îi urmați

138
Efectuarea manichiurii semipermanente la domiciliu Pași pe care trebuie să îi urmați

Realizarea unei manichiuri semipermanente se poate face chiar în confortul casei, însă va fi nevoie de cumpărarea elementelor necesare. Este o idee bună să optați pentru un kit, dar înainte de a achiziționa un set de manichiură pentru acasă, ar trebui să știți că există anumite ustensile și produse absolut esențiale.

Componente de care vei avea nevoie


Lampă

În primul rând, va fi nevoie de o lampă –  Este esențial să se usuce în mod corespunzător straturile de ojă, inclusiv cele de tip bază, de exemplu base one, dar și top coat-ul, deoarece acestea nu se usucă la aer sau în lumina soarelui.

Primer

Acestea este un strat de bază, care este folosit pentru a pregăti unghia înainte de aplicarea ojei. Este un produs specific care nu trebuie înlocuit cu altul.

Cleanser

Un agent de degresare

Top Coat

Este stratul care se aplică la sfârșitul procesului, după ce ați aplicat al doilea strat de culoare pe unghii. Acesta reușește să prelungească durata manichiurii și, mai presus de toate, să sigileze produsele folosite anterior.

Instrumente de manichiura semipermanenta

Sunt variate, iar printre ele putem găsi bețișoare pentru curățarea cuticulelor, pile de diferite grosimi, forfecuțe.  

Oje semipermanente și decorațiuni pentru unghii

Acestea din urmă sunt opționale, dar este întotdeauna o idee bună să le aveți acasă.Care sunt pașii de urmat?

Mai întâi de toate, ar trebui să vă stilizați cuticulele și să vă asigurați că nu există niciun material pe unghii, deoarece, în caz contrar, soluțiile nu vor adera, iar manichiura nu va rezista. Apoi, dați unghiilor forma dorită, folosindu-vă de pilă, iar ulterior se poate folosi o periuță de îndepărtare a prafului. Este important ca, după curățarea lor, să încercați să nu le atingeți cu degetele, întrucât acest fapt ar putea afecta negativ durabilitatea manichiurii.

După aceasta, puteți aplica baza într-un strat foarte subțire și să o lăsați să se usuce în lampa UV. Lampa are un timer, care poate fi setat în funcție de materialele care vor necesita polimerizarea. Când primerul (baza) s-a uscat, mergeți mai departe cu aplicarea primului strat de ojă. Polimerizați, după care urmează cel de-al doilea strat. Straturile ar trebui să fie subțiri la început, iar ultimul pas îl reprezintă top coatul, care va avea rolul de a fixa toate soluțiile și de a oferi un scut împotriva agresiunilor cu care mâinile intră zilnic în contact. Manichiura este gata!

Dacă aveți un kit format din elementele menționate mai sus, puteți obține o manichiură impecabilă, la domiciliu. Poate că la început vă simțiți puțin indecisă și nu știți ce pași să faceți, dar pe parcurs vă veți obișnui și nu vi se va mai părea dificil.