Povestea trupei Testament

421
Povestea trupei Testament

Trupa Testament este o formație de thrash metal care a apărut în 1983, în California, în Statele Unite ale Americii.

Trupa a luat naștere la inițiativa chitaristului Eric Peterson și a vărului său, care era vocalist și chitarist, Derrick Ramirez. Apoi, s-au alăturat acestora basistul Greg Christian și toboșarul Mike Ronchette, urmând ca prin formație să mai treacă Alex Skolnick, Steve Souza, James Murphy, Louie Clemente, Chuck Billy și mulți alți artiști.

Trupa, care a cântat pentru prima dată în România în 2014, a trecut prin numeroase schimbări, dar acest lucru nu i-a făcut pe fanii ei să nu vibreze de fiecare dată la maxim pe melodii precum: „Return to Serenity”, „More Than Meets the Eye”, „Trail of Tears” sau „Burnt Offerings”.

În prezent, în formație se află Chuck Billy, la voce, Eric Peterson, la chitară, Alex Skolnick, tot la chitară, Greg Christian, la bas și Paul Bostaph, la tobe.

Melodiile trupei sunt la modă și în 2020 și adună milioane de vizualizări pe YouTube. De altfel, un semn clar că formația se bucură în continuare de admirație reprezintă și decizia companiei Play’n GO de a dezvolta un joc cu numele Testament, inspirat din povestea trupei. Apărut în luna martie 2020, jocul Testament se bazează pe albumul Dark Roots of Earth, iar printre simboluri regăsim un demon thrash metal, scuturi, schelete, vârcolaci, vampiri și cranii.

Cum a evoluat istoria trupei Testament

Inițial, trupa se numea Legacy, dar denumirea a trebuit să fie schimbată pentru că exista deja o formație de jazz care se numea așa.

Astfel, în 1987, a fost lansat primul album de studio al trupei numit „The Legacy”, care le-a adus faima băieților ce începuseră să fie comparați tot mai des cu mai cunoscuții artiști de la Metallica. Un an mai târziu ei au lansat albumul „The New Order”, urmat de „Practice What You Peach” în 1989. Anul 1990 a venit cu „Soul of Black”, iar peste doi ani au revenit pe piață cu un nou album, „The Ritual”.

Au urmat apoi „Low”, lansat în 1994 și „Demonic”, scos pe piață după trei ani, în 1997. Anul 1998 le aduce fanilor Testament un nou album, și anume „The Gathering”.

În anii următori, membrii trupei au trecut prin momente dificile după ce James Murphy a fost diagnosticat cu o tumoare la creier. A fost organizată o strângere de fonduri și artistul a supraviețuit, însă a rămas cu anumite sechele. De exemplu, nu reușea să își amintească nimic despre înregistrarea albumului „The Gathering”.

Apoi, în 2001 și Chuck Billy a trecut prin momente dificile, după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular. Și pentru acesta a fost organizat un concert de donații. El și-a revenit complet în doi ani.

Tot în 2001, a fost scos pe piață „First Strike Still Deadly”, care nu a fost un album nou, ci o colecție de re-înregistrări a melodiilor mai vechi de pe primele albume. La acesta au lucrat Billy, Peterson, basistul Steve DiGiorgio, Alex Skolnick și John Tempesta, cu care au colaborat și pentru „Low”.

Apoi a urmat o pauză destul de mare până în 2008, când băieții au lansat, „The Formation of Damnation”. În anul 2011, Testament a lansat albumul „TBA”, în 2012 „Dark Roots of Earth”, în 2016 „Brotherhood of the Snake” și în 2020 „Titans of Creation”.

În afară de albumele de studio, cei de la Testament au lansat și câteva live, și anume: „Live at Eindhoven”, „Return to the Apocalyptic City”, „Live at the Fillmore”, „Live in London” și „Live at Eindhoven ’87”.

Trupa Testament a avut două albume în top 40 și top 50 în Marea Britanie. De asemenea, albumul „The Formation of Damnation” a intrat în topuri importante în Germania, cum ar fi top 20 și 50, iar în SUA au ajuns în top 100.