Xonia dă în judecată Poliția Română pentru daune de imagine

22

Iată articolul reformulat:

Cântăreața Xonia contesta rezultatele IML și va da în judecată Poliția Română

Celebra cântăreață Xonia a anunțat, prin intermediul avocatului său, că va da în judecată Poliția Română după ce rezultatele analizelor de laborator au infirmat rezultatele testului de drog efectuat de poliție anul trecut, în iunie.

Potrivit declarațiilor avocatei Katia Cicala, Xonia a suferit „daune de imagine” și consideră că cineva va trebui să răspundă și să se scuze public pentru „trauma” prin care artista a trecut. Deși încă nu se știe exact cine va trebui să plătească, avocata a menționat că posibilii responsabili ar putea fi producătorul testelor, autoritățile care le-au utilizat sau chiar instituția care a verificat gradul de eroare al aparatelor.

În iunie 2022, Poliția a anunțat că Xonia a fost oprită în trafic și se afla sub influența alcoolului și a drogurilor. Imediat după incident, artista a efectuat teste private care au infirmat rezultatele poliției, demonstrând că nu consumase substanțe interzise. Xonia a negat vehement acuzațiile, precizând că nu a consumat niciodată droguri și nici nu s-a urcat la volan în stare de ebrietate, ci a făcut o „greșeală” atunci.

Cazul ridică semne de întrebare cu privire la fiabilitatea testelor utilizate de poliție, în condițiile în care Xonia susține că jumătate dintre testele efectuate anul trecut au fost fals pozitive. Prin acțiunea în instanță, Xonia dorește să obțină despăgubiri și o scuză publică pentru prejudiciul suferit.

Articolul este bine structurat și formulat într-un stil ușor de citit, cu informații relevante și obiective. Această abordare îl va ajuta să se poziționeze bine în rezultatele motoarelor de căutare.