Zece motive pentru a învăța limba germană

215
Zece motive pentru a învăța limba germană

Nu ați auzit încă avantajele pe care vi le aduce limba germană?  Vă oferim azi zece motive bune pentru a începe să învățați limba germană imediat.

1. Dezvoltă-ți cariera

Multe companii germane au locații internaționale. O bună cunoaștere a limbii germane crește șansele de carieră într-o companie germană din țara ta.

Cum poți învăța limba germană în așa fel încât să poți obține un astfel de job? Centrul Gutenberg oferă cursuri pentru adulți, online, iar înscrierile se fac la următorul link: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

2. Studiu

Germania este o țară populară pentru a studia științe inginerești, medicină sau filozofie. Peste tot în lume, angajatorii apreciază o diplomă universitară germană.

Dacă ești părinte și vrei să-ți încurajezi copilul să urmeze o carieră impresionantă, poți alege cursuri de germană pentru acesta. Centrul Didacto oferă cursuri de germană pentru copii, fizice în Cluj-Napoca și online. Înscrierile la cursurile online se realizează prin următorul link: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

3. Faceți cercetări

Vrei să devii fizician cuantic sau biolog marin? Germana este a doua cea mai importantă limbă în știință. Cunoașterea de bază a limbii germane reprezintă un avantaj în multe domenii de cercetare.

4. Lucrează în Germania

Condițiile bune de muncă și puterea economică a Germaniei atrag personal calificat din întreaga lume. După Statele Unite, Germania este țara preferată a angajaților din întreaga lume.

5. Fă-te înțeles

100 de milioane de oameni din Austria, Elveția și Germania vorbesc germană. Germana este astfel cea mai vorbită limbă maternă din Europa și este una dintre cele mai vorbite zece limbi din lume.

6. Citiți literatura mondială în textul original

Germania este țara poeților și filosofilor. Dacă vă place literatura, veți dori să citiți „Faust” al lui Goethe în text original.

7. Depășește părtinirile

Crezi că germana nu este melodioasă? Atunci cu siguranță ar trebui să asculți German Poetry-Slam.

8. Găsiți asemănări

Germana nu este atât de dificilă pe cât ai putea crede. Multe cuvinte germane seamănă foarte mult cu engleza sau sunt folosite în alte limbi: Kindergarten = grădiniță, Finger = finger, Haus = house, Rucksack = rucksack, blau = blue, windig = windy.

9. Înțelegeți dialectele germane

Nu te plictisești niciodată – fie în dialectul din Bavaria, Hesse sau Berlin. În Germania sunt multe. Dacă vă place să învățați limbi străine, puteți, după finalizarea unui curs de germană, să vă dedicați dialectelor.

10. Învață alte limbi Dacă știi unul, le știi pe toate. Cu limba germană ca bază, se pot învăța cu ușurință alte limbi germanic (ex: olandeza derivă din germană).